pondelok 7. septembra 2020

Alternatívny koniec telenovely Teresa

Počuli ste už o tom, že obľúbená telenovela Teresa má nielen jeden koniec, ale dokonca tri? 

Klasický koniec tejto telenovely poznajú asi všetci, ktorí ju sledovali. Vlastne všetci, ktorí ju sledovali vo vybraných krajinách. Napríklad v Brazílii sa táto telenovela skončila úplne inak. Ale poďme na to pekne po poriadku.


Zdroj: https://sk.pinterest.com/pin/309763280593106208/


V oficiálnom konci odvysielanom v Mexiku a tiež aj na Slovensku, krásnu Teresu odmietnu úplne všetci, vrátane jej mamy či krstnej Juany, ktorá bola stále na jej strane. Neostane jej už nikto. Teresa si uvedomí, že už je naozaj sama a rozhodne sa zmeniť. Všetky peniaze, ktoré získala od Fernanda, daruje Palominej nadácii. Po tomto geste hľadá u svojho manžela odpustenie a poslednú šancu. Arturo ju ale odmietne a tak sa Teresa vráti do Arturovho domu, vojde do izby a s plačom obíjma medveďa, ktorého jej daroval Arturo. Teraz si už uvedomuje všetko čo spôsobila a že ostala naozaj sama. Neskôr sa však objaví Arturo, ktorý jej odpúšťa, zdvíha ju zo zeme, objíme a bozkáva.


Existujú však ďalšie dva ďalšie - dramatickejšie konce tejto telenovely. V prvom alternatívnom konci Teresa opúšťa Arturov dom a po šiestich mesiacoch ju vidíme pracovať v jednej spoločnosti ako asistentku. Práve jej predstavujú jej nového šéfa, ktorý ju požiada aby za ním prišla do kancelárie. Teresa si rozopne vrchný gombík na blúzke a vysloví svoju obľúbenú frázu "Ser o no ser, y yo soy." - "Byť či nebyť a ja som.". Môžeme teda vidieť, že v tomto konci sa Teresa nijako zvlášť nezmenila a znovu sa chystá využívať všetky svoje schopnosti na to, aby sa viac nevrátila do chudoby odkiaľ prišla.




Tretí, najprekvapivejší a najdramatickejší koniec začína rovnako ako ten klasický - Teresa sa vráti do Arturovho domu, s plačom vojde do izby a uvedomuje si všetko čo urobila a čo stratila. Objíme medveďa, ktorého dostala od Artura a chvíľu na to sa v jej izbe zjaví Fernando. Obviňuje Teresu zo všetkého čo mu urobila a viní ju z toho, že mu zničila život. V tom vytiahne zbraň a vystrelí na Teresu, tá spadne na medveďa a zomiera.



Vedeli ste o tejto zaujímavosti? Ktorý koniec sa Vám pozdáva najviac? Určite mi o tom napíšte do komentárov :-)


Zdroje:

Text: Vlastné spracovanie + https://www.google.com/amp/s/mag.elcomercio.pe/fama/teresa-el-final-alternativo-y-fatal-que-nunca-se-vio-en-television-angelique-boyer-series-tv-telenovela-tv-univision-estados-unidos-usa-nnda-nnlt-noticia/%3foutputType=amp
Videá: Youtube.com
Obrázky: nie som autorom obrázkov a nemám na ne žiadne autorské práva, pod každým je uvedený zdroj

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Nespútaný anjel - Cuidado con el ángel

 Telenovela Nespútaný anjel (v doslovnom, veľmi trefnom, preklade "Pozor na anjela") bola nepochybne jednou z najúspešnejších tele...