sobota 5. septembra 2020

El Dragón: El Regreso de un guerrero - Drak: Návrat bojovníka

 Hoci v tomto článku nepíšem doslova o telenovele, rozhodla som sa napriek tomu vytvoriť tento článok a zhrnúť do tejto databázy telenoviel aj Netflix seriál El Dragón: El Regreso de un guerrero (Drak: Návrat bojovníka). Ide o seriál, ktorý má aktuálne 2 série a prvá premiéra bola v roku 2019. No hoci má zatiaľ 2 série, myslím si, že takmer každý, kto si pozrel obe série očakáva a dúfa, že príde aj tretia. Seriál bol vytvorený pre spoločnosti Televisa a Univis. Aj keď nejde o telenovelu, ja osobne som sa rozhodla dať tomuto seriálu šancu najmä kvôli hereckému obsadeniu. Väčšina hercov je totiž veľmi známa práve z účinkovania v známych telenovelách.

V tomto seriáli účinkuje napríklad Sebastián Rulli, ktorý je Slovákom dobre známy najmä vďaka hlavným rolám v telenovelách Tri sestry či Teresa. Ďalšou skvelou herečkou v hlavnej role je Renata Notni, ktorú sme mali možnosť vidieť v telenovelách More lásky alebo Sila osudu, kde síce neobsadila hlavné roly, ale určite si na ňu spomeniete. Treba uznať, že obsadenie Renaty do úlohy priamej a odvážnej šoférky Adely bola skvelá voľba. Okrem vyššie spomenutých hercov sú v tomto seriáli aj ďalší známi herci ako napríklad Cynthia Klitbo, Alejandro Ávila či Roberto Mateos.



Príbeh:

Celý príbeh sa začína detstvom Miguela Garzu a jeho súrodencov Jorgeho a Chisci, ktorí sú svedkami vraždy ich rodičov a kuriozitou je, že prežijú vďaka vrahovi ich rodičov, ktorý ich vytiahne z auta tesne pred jeho výbuchom. Všetci traja sa tak dostávajú do opatery ich starého otca Lamberta Garzu, ktorý sa ich rozhodne chrániť a aj preto posiela svojho najstaršieho vnuka Miguela do Japonska. V Japonsku sa z Miguela stane úspešný finančník a silný muž fyzicky aj psychicky. Žije tam svoj život so svojou priateľkou Asyou, ktorú berie ako svoju spriaznenú dušu a životnú lásku. Medzitým sa však v Mexiku stane nepredvídaná udalosť. Lamberto je hlavou mexického kartelu, no kvôli začínajúcemu Alzheimerovi je v úzadí. Jeho miesto chce zaujať jeden zo spoločníkov tohto biznisu - ambiciózny Epigmenio Moncada, ktorý zaútočí na Lambertov dom a nechá mu odkaz, v ktorom ho vyzýva aby sa ukázal v stanovenej časovej lehote. Lamberto sa rozhodne zavolať svojho vnuka späť do Mexika a požiadať ho aby sa ujal vedenia rodinného podniku. Od toho totiž závisí či prežijú alebo zomrú. Miguel súhlasí a je pripravený vrátiť sa do Mexika. V rovnakom čase však Asya zistí, že trpí nevyliečiteľnou chorobou a rozhodne sa pre samovraždu. Miguel tak po návrate do Mexika bez váhania prijíma ponuku stať sa hlavou kartelu. Neplánuje však predávať drogy, chce zhodnocovať a prepierať peniaze vďaka svojim skúsenostiam s finančníctvom. Presvedčí teda spoločníkov, aby mu dali čas na rozbehnutie nového spôsobu zhodnocovania ich peňazí. V Mexiku spoznáva veselú a priamu taxikárku Adelu, ktorá sa rýchlo stáva súčasťou jeho života a tiež biznisu. Zároveň sa aj pomaly dostáva do jeho srdca a napriek tomu, že po smrti Asye sa snaží uzatvárať pred láskou, Adela mu je bližšia ako by si prial.



Dostupnosť seriálu online:

Ak ťa zaujal tento seriál, nájdeš ho po španielsky na tomto odkaze: https://optimovision.tv/videos/el-dragon

Ak tvoje znalosti španielčiny nie sú príliš dobré, môžeš si ho tiež pozrieť po španielsky s českými titulkami na Netflixehttps://www.netflix.com/sk-cs/title/81098497 - nižšie píšem ako si môžeš pozrieť tento seriál na Netflixe aj bez uhradenia predplatného


TIP: REGISTRÁCIA NA NETFLIXE: Nemusíš sa obávať toho, že budeš niečo platiť. Netflix totiž ponúka 30 dňovú bezplatnú skúšobnú dobu, za túto dobu seriál určite zhltneš rovnako ako ja, pretože je veľmi napínavý a to nie len na konci ale počas celého dielu. Po uplynutí tento doby môžeš "predplatné" jednoducho zrušiť alebo v ňom pokračovať ďalej.

Ak si teda chceš tento seriál pozrieť, klikni na odkaz a zaregistruj sa na Netflixe. Pri registrácii musíš zadať svoj Paypal alebo platobnú kartu - pri zadávaní čísla platobnej karty odporúčam použiť platobnú bránu, ktorú už má takmer každá banka a ktorá ti vygeneruje jednorázové číslo karty. Nemusíš sa ale ničoho báť! Nebude ti stiahnutý žiaden poplatok počas 30 dní, stačí ak do uplynutia danej doby zrušíš svoje "predplatné". Samozrejme ak máš záujem pokračovať v sledovaní a máš záujem o členstvo, vyberieš si typ a sleduješ seriály ďalej :-)


Počet dielov: 

  • 1. séria - 38
  • 2. séria - 44



Herecké obsadenie:

Sebastián Rulli - Miguel Garza
Renata Notni - Adela Cruz
Roberto Mateos - Epigmenio Moncada
Irina Baeva - Jimena Ortiz
Cassandra Sánchez Navarro - Chisca Garza
Manuel Balbi - Héctor Bernal
Javier Gómez - Carlos Duarte
Alejandro Ávila - Ulises Murat
Sofía Castro - Kenia
Juan Pablo Gil - Jorge Garza
Alex Durán - Ishiro Tanaka
Mauricio Pimentel - Peligros
Edison Ruíz - Tacho
Natasha Domínguez - Claudia
Gabriela Carrillo - Edna González
Rubén Sanz - Valentín Soria
Cynthia Klitbo - Dora Garza
José Elías Moreno - Lamberto Garza
Denia Agalianu - Karina Grishenko
Fernando Gaviria - Sandro Ochoa
Orlando Moguel - Detective CJ
Alejandro Naranjo - Vladimir
Rodrigo Massa - Piero Scarinci
Sergio Recio Montes - Canelo
Carmen Muga - Isabel
Christian Uribe - Raúl
Daniel Elbittar - Víctor
Federico Ayos - El Flaco
Alejandra Espinoza - Vanessa
Víctor Jiménez - Tadamichi Naga
Jose Carlos Illanes - David
Marcelo Buquet - Rosario
Zuleyka Rivera Asya
Alejandra Robles Gil - Lucía Garza
Gonzalo García Vivanco - Roberto Garza
Paula Sandoval - Ximena Herrera
José María Galeano - Leopoldo Santamarina


Zdroje:

Text: Vlastné spracovanie + https://en.wikipedia.org/wiki/El_Drag%C3%B3n:_Return_of_a_Warrior
Obrázky: nie som vlastníkom obrázkov a nemám na ne žiadne autorské práva, pod každým je uvedený zdroj

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Nespútaný anjel - Cuidado con el ángel

 Telenovela Nespútaný anjel (v doslovnom, veľmi trefnom, preklade "Pozor na anjela") bola nepochybne jednou z najúspešnejších tele...